Гройсман: Президент підтримує закон щодо протидії тиску на бізнес і швидко його підпише

Гройсман: Президент підтримує закон щодо протидії тиску на бізнес і швидко його підпише

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що Президент дуже швидко підпише ухвалений парламентом закон щодо протидії тиску на бізнес з боку правоохоронних органів.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Переконаний у тому, що Президент, який підтримує цей закон, дуже швидко його підпише і він стане законом”, - сказав глава уряду після голосування в сесійній залі за закон № 7275.

Гройсман переконаний, що завдяки ухваленню цього закону буде поставлено крапку в беззаконнях правоохоронців по відношенню до бізнесу.

“Час умовляння тих, хто зневажає український бізнес, минув. Ми будемо вимагати, щоб кожен правоохоронний орган діяв виключно за законом”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Верховна Рада в четвер ухвалила закон 7275 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування». За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів.

Читайте також: Зловживанням правоохоронців по відношенню до підприємців ставимо крапку - Гройсман

Ключові новації документа – неприпустимість та недійсність доказів, отриманих під час виконання ухвали про обшук, винесеної без технічної фіксації. Так само неприпустимими будуть докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника. Окрім того, документ запроваджує обов’язкову звуко- і відеофіксацію проведення обшуку. А докази, отримані у ході обшуку та не зафіксовані технічними засобами, визнаються неприпустимими.

Крім того, забороняється вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності. Так само забороняється повторне порушення закритих кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-