Єврокомісія: Транзит газу через Україну після 2020 року - стратегічний пріоритет ЄС

Єврокомісія: Транзит газу через Україну після 2020 року - стратегічний пріоритет ЄС

Укрінформ
Російський газопровід «Північний потік-2» суперечить стратегічній меті Євросоюзу щодо постачання газу через територію України.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні дотримуватися нашого стратегічного пріоритету в допомозі Україні та забезпеченні транзиту через цю країну у період після 2020 року», - зазначив віце-президент Єврокомісії.

Шефчович вкотре наголосив на незмінній позиції Єврокомісії про те, що усі спірні питання відносно «Північного потоку-2», включаючи юридичні, інфраструктурні та екологічні, повинні повною мірою відповідати законодавству ЄС у сфері енергетики.

Читайте також: Транзит російського газу через Україну побив 7-річний рекорд - Укртрансгаз

Окрім цього віце-президент Єврокомісії навів суто економічні розрахунки, відзначивши, що до 2030 року країни ЄС потребуватимуть близько 400 млрд кубометрів газу на рік. А реалізація усіх запланованих проектів газопроводів після 2020 року, включаючи й можливий «Північний потік-2», забезпечить постачання до Європи 900 млрд кубометрів газу.

«Будівництво таких спроможностей удвічі перевищить потреби. Тому таке перевищення становить величезні ризики для великих інвестицій», - пояснив віце-президент Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-