Рішення про реєстрацію податкових накладних має бути більш деталізоване - Мінфін

Рішення про реєстрацію податкових накладних має бути більш деталізоване - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів розробило проект наказу щодо удосконалення форми рішення комісії ДФС, передбачивши зазначення у ньому детальних висновків щодо результатів розгляду документів платника.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну

«Мінфін проаналізував судові рішення по позовах платників податків стосовно оскарження рішень Комісії ДФС про відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. В більшості судових рішень зазначалося, що у рішеннях комісії ДФС були відсутні чіткі причини відмови. Зокрема, не було вказано, які документи не подані, які документи складені з порушенням законодавства, яких документів не вистачає для прийняття рішення про реєстрацію або зупинення податкових накладних», - йдеться в повідомленні.

Для більшої ефективності та прозорості взаємодії ДФС та платників податків Мінфін розробив проект наказу щодо удосконалення форми рішення комісії ДФС, передбачивши зазначення у ньому детальних висновків щодо результатів розгляду документів платника податків та причини відмови у їх прийнятті.

Читайте також: ДФС: Митниці видали 100 тисяч сертифікатів EUR.1 для експорту українських товарів до ЄС

У міністерстві зазначають, що має підвищитись якість прийнятих рішень. Тобто, платник отримуватиме вмотивовані висновки у разі відмови у реєстрації податкових накладних.

Окрім того, це убезпечить платників податків від прийняття не вмотивованих рішень про відмову у реєстрації податкових накладних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-