Експерти прогнозують 2,2% зростання ВВП за результатами 2017 року

Експерти прогнозують 2,2% зростання ВВП за результатами 2017 року

Укрінформ
У Dragon Capital очікують, що за результатами 2017 року зростання ВВП становитиме +2,2%.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Ми очікуємо, що за результатами року зростання ВВП становитиме +2,2%, хоча в четвертому кварталі відбудеться уповільнення через різкий стрибок сільськогосподарського виробництва наприкінці 2016 року. Подальше розширення внутрішнього попиту, а також поступове відновлення експорту на тлі відсутності негативного ефекту від розриву зв'язків з Донбасом, дозволить економіці зрости на 3,3% р/р у наступному році», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Реальний ВВП України у третьому кварталі 2017 року зріс на 2,1% – Держстат

У Dragon Capital відзначають, що за попередніми даними, зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2017 року трохи сповільнилося до 2,1% р/р порівняно з 2,3% р/р у другому кварталі 2017 року. Порівняно з другим кварталом ВВП зріс на 0,2% кв/кв (після усунення сезонних чинників), порівняно з +0,6% у другому кварталі.

"Зростання реального ВВП у третьому кварталі повністю збігається з нашими очікуваннями. Як і раніше, основним драйвером зростання залишається внутрішній попит. Про істотне зростання інвестиційного попиту свідчить активне зростання обсягів будівельних робіт: +24% р/р за 9 місяців 2017 року порівняно з 25% у першому півріччі 2017 року, а також активізація виробництва в машинобудуванні (7,1% р/р за 9 місяців 2017 р.). На відновлення споживчого попиту вказує динаміка роздрібного товарообігу: зростання цього показника прискорилося до +8,8% р/р за 9 місяців 2017 року порівняно з +7,3% у першому півріччі 2017 року», - підкреслили експерти інвесткомпанії.

Активізація внутрішнього попиту, як споживчого, так і інвестиційного, повністю компенсувала негативний ефект на економіку від розриву економічних зв'язків з неконтрольованими територіями, акцентують у Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-