Програма з енергозбереження залучила майже 5 мільярдів приватних інвестицій - депутат

Програма з енергозбереження залучила майже 5 мільярдів приватних інвестицій - депутат

Укрінформ
Урядова програма з енергозбереження з травня 2015 року дозволила залучити 4,778 млрд грн приватних інвестицій на енергозберігаючі заходи.

Про це під час засідання уряду сказала заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, народний депутат від “Самопомочі” Альона Бабак.

"Унікальність програми з енергоефективності полягає у тому, що з травня 2015 року при державній підтримці на суму 1,995 млрд грн інвестиції в економіку України становили 4,778 млрд грн", - сказала Бабак.

За її словами, це єдина програма, що має підтверджену ефективність використання бюджетних коштів у таких масштабах.

"На кожну гривню бюджетних грошей було залучено більш ніж вдвічі більше коштів приватного сектору та людей", - зазначила Бабак.

Читайте також: НБУ розширив можливості з репатріації дивідендів в іноземній валюті

Альона Бабак заявила, що народні депутати просять виділити з держбюджету на наступний рік мінімум 1,9 млрд грн на урядову програму з енергоефективності.

"Велика кількість депутатів просять уряд, щоб замість суми 400 млн грн, які зараз є за цією програмою у бюджеті наступного року, було закладено мінімум 1,9 млрд", - сказала Бабак.

Вона наголосила, що загальна сума інвестицій вдвічі перевищить суму державної підтримки, а 20% від виділених коштів одразу повернеться у держбюджет у вигляді ПДВ.

Як повідомлялося, на початку квітня 2015 року уряд розпочав програму компенсації від 20 до 40% вартості кредитів, виданих на заходи з енергозбереження. Держава відшкодовує 20% суми кредиту при заміні газових котлів, 35% суми кредиту на закупівлю енергоефективного обладнання і матеріалів для фізичних осіб, 40% тіла кредиту на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та ЖБК. Якщо громадяни отримують субсидії, їм компенсується 70% суми кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-