НБУ розширив можливості з репатріації дивідендів в іноземній валюті

НБУ розширив можливості з репатріації дивідендів в іноземній валюті

Укрінформ
Національний банк розширює можливості бізнесу з репатріації дивідендів за кордон в іноземній валюті. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«З метою поліпшення інвестиційного клімату України та з огляду на сприятливу ситуацію на валютному ринку, Національний банк продовжує поступову валютну лібералізацію, шляхом пом'якшення тимчасових антикризових обмежень, які втратили свою ефективність», - йдеться в повідомленні.

По-перше, Національний банк розширює можливості бізнесу з репатріації дивідендів за кордон в іноземній валюті. Відтепер українські компанії зможуть сплачувати іноземним інвесторам дивіденди, нараховані не лише за 2014-2016 рр., як було досі, а й за період до 2013 року включно. Щомісячний ліміт на такі операції становитиме не більше 2 млн дол. США на одну юридичну особу (емітента, депозитарну установу або іноземного інвестора). Разом з тим репатріація дивідендів, нарахованих за 2014-2016 роки, відбуватиметься, як і раніше, в межах щомісячного ліміту на рівні 5 млн дол. США на одну юридичну особу.

Читайте також: У Нацбанку підтримують поновлення контролю за цінами

По-друге, резиденти-позичальники, які перебувають в процесі ліквідації, зможуть здійснювати дострокове погашення зовнішніх запозичень від нерезидента-кредитора (за кредитним договором/договором позики згідно з порядком (черговістю) задоволення вимог кредиторів, визначеним законодавством України). Відповідний пункт буде додано до переліку виключень із заборони на дострокове погашення зовнішніх запозичень резидентом на користь нерезидента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-