Цьогоріч торги на OpenMarket поповнили бюджет на 300 мільйонів - Мін'юст

Цьогоріч торги на OpenMarket поповнили бюджет на 300 мільйонів - Мін'юст

Укрінформ
Надходження від діяльності OpenMarket до держбюджету з початку року перевищили 300 мільйонів гривень. 

Про це інформує прес-служба Міністерства юстиції України

«З початку року через систему електронних торгів OpenMarket було проведено аукціонів на 1,33 млрд грн та продано 9 918 лотів. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими зросли у середньому на 10%. Понад половина лотів була реалізована з приростом ціни. Завдяки ефективній роботі, надходження від діяльності OpenMarket до держбюджету за цей період перевищили 300 млн грн», -  ідеться в повідомленні. 

При цьому зазначається, що найдорожчий проданий за цей період лот - земельна ділянка в Оболонському районі Києва площею 5,7 га та вартістю 24 млн грн.

Як повідомляє прес-служба, найбільше підняття ціни від початкової зафіксовано під час аукціону за земельну ділянку на Київщині. Приріст сягнув 640%, а ціна продажу - 815 340 грн.

«Найтехнологічніший державний стартап OpenMarket продовжує реформу продажу майна, створюючи новий чесний відкритий ринок та наповнюючи бюджет країни», - зазначив генеральний директор OpenMarket Віктор Вишньов.

Читайте також: Чиказька біржа запускає торги причорноморською пшеницею та кукурудзою

Окрім того, OpenMarket розпочав співпрацю з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо реалізації арештованого майна. Першими лотами, виставленими на продаж, стали елітні автомобілі: BMW Alpina, MERCEDES GL, Toyota Camry, BMW X6. Загальна стартова вартість машин складає майже 7 млн грн.

Як повідомлялося,  6 вересня 2017 року був проведений перший в світі аукціон з використанням інноваційної криптографічної технології Blockchain. Нині всі торги переведено на цю технологію. Кожен учасник аукціону може перевірити чесність проведення аукціону на сайті blockchain.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-