Голова WANO Жак Регальдо в Україні: Заплановані зустрічі в Міненерго та НКРЕКП

Голова WANO Жак Регальдо в Україні: Заплановані зустрічі в Міненерго та НКРЕКП

Укрінформ
Голова Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO) Жак Регальдо проведе зустрічі з представниками керівництва Міненерго, НКРЕКП та інших органів влади. 

Про це повідомляє прес-центр НАЕК «Енергоатом»

"Візит Жака Регальдо в Україну триватиме до 16 листопада", - йдеться у повідомленні.

14 листопада очільник ВАО АЕС відвідав центральний офіс НАЕК «Енергоатом» де провів робочу зустріч з керівництвом Компанії та вручив генеральному директору Рівненської АЕС Павлу Павлишину нагороду Всесвітньою асоціації операторів АЕС за особистий внесок у розвиток ядерної безпеки. (Рішення про нагородження Павла Павлишина було оголошено на Генеральній Асамблеї ВАО АЕС в Кенджу (Південна Корея) у жовтні 2017 року).

Звертаючись до гендиректора РАЕС, Жак Регальдо підкреслив: «Ця нагорода є свідченням визнання вашого особистого внеску в підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій, вона уособлює визнання ваших досягнень всесвітнім атомним співтовариством».     

Резюмуючи зустріч з головою ВАО АЕС, президент Енергоатома Юрій Недашковський висловив впевненість, що візит Жака Регальдо до України допоможе вирішити проблемні питання, які накопичились.

Читайте також: У зоні ЧАЕС почали будувати централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС) була створена в 1989 році з метою сприяння підвищенню безпеки і надійності АЕС у всьому світі шляхом взаємної підтримки операторів, обміну інформацією та застосування кращого досвіду експлуатації.

Жак Регальдо (Jacques Regaldo) був обраний Головою Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС) на засіданні Ради керуючих в жовтні 2012 року і вступив в цю посаду з 1 березня 2013 року, змінивши Лорана Стрікера.

Серед пріоритетів своєї діяльності на цій посаді він називає розширення діяльності ВАО АЕС на напрям протиаварійної готовності та впровадження глобальної стратегії реагування на ядерні інциденти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-