Укрнафта після продовження ліцензій відновила роботу на трьох родовищах

Укрнафта після продовження ліцензій відновила роботу на трьох родовищах

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» відновила роботу практично всіх свердловин на Анастасівському, Артюхівському та Коржівському родовищах Сумщини, які були зупинені в червні цього року через непродовження спецдозволів. 

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

"З 26 жовтня ПАТ «Укрнафта» відновила роботу практично всіх свердловин на Анастасівському, Артюхівському та Коржівському родовищах Сумської області, які були зупинені в червні цього року через проблеми з продовженням спецдозволів. Анастасівське родовище – друге за величиною нафтове родовище, а Артюхівське – друге за величиною газове родовище Укрнафти", - йдеться у повідомленні.

Поки що компанії не вдалося повністю відновити колишній обсяг видобутку на зазначених родовищах: добовий видобуток нафти з конденсатом становить 553 т, скоротившись на 122 т, а газу – 325 тис. кубометрів, скоротившись на 72 тис. кубометрів. За оцінками фахівців Укрнафти, компанія зможе вийти на колишні показники видобутку нафти після проведення капітальних ремонтів деяких свердловин. Водночас відновлення видобутку газу до попереднього рівня малоймовірно через низький пластовий тиск.

Читайте також: Ціна нафти втрималась на високому рівні перед звітом про кількість бурових у США

Як повідомляв Укрінформ, через відмову Державної служби геології і надр продовжити ряд ліцензій, компанія була змушена зупинити видобуток на шести родовищах. За рішенням суду, 26 вересня Держгеонадра продовжила усі ліцензії, які закінчилися. На сьогоднішній день відновлено роботу на трьох зупинених раніше родовищах. Компанія розраховує відновити роботу ще на трьох після отримання гірничих відводів. Наразі Укрнафта працює з Держгеонадрами та Міністерством праці для того, щоб прискорити отримання гірничих відводів для решти родовищ, що дозволить компанії відновити видобуток на Південно-Панасівському, Рибальському і Заводівському родовищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-