Майже 130 мільярдів ЄСВ надійшло до бюджету з початку року - Розенко

Майже 130 мільярдів ЄСВ надійшло до бюджету з початку року - Розенко

Укрінформ
В Україні з початку року надходження до державного бюджету та Пенсійного фонду від сплати єдиного соціального внеску склали майже 130 мільярдів гривень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час презентації дослідження "Створення сприятливого середовища для сталого підприємництва в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам приємно, що ми вже на сьогодні відчуваємо певні позитивні сигнали від економіки, які дають нам підстави дивитися все-таки з оптимізмом у майбутнє. Майже два роки тому було прийнято важке рішення щодо зменшення ставки єдиного соціального внеску... У цьому році ми бачимо вже суттєве, станом на сьогодні, скажімо так, зростання доходів як державного бюджету України, так і Пенсійного фонду. Зокрема, можу сказати, що на сьогодні в цілому надходження від єдиного соціального внеску склали практично 130 млрд грн, це на 34 млрд грн, або на 40% більше, ніж у відповідному періоді минулого року", - зазначив Розенко.

Читайте також: Звичайна пенсія може бути вигіднішою за спеціальну - Розенко

За його словами, "катастрофічні прогнози, які давали деякі політики щодо зростання безробіття в Україні, не  справдилися".

"Ми бачимо позитивні тенденції: на обліку служби зайнятості в нас приблизно на 60 тисяч безробітних менше, ніж за аналогічний період попереднього року", - зазначив Розенко.

Окрім того він звернув увагу на те, що "ВВП країни поступово зростає".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-