Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження плідно працює з Українсько-данським енергетичним центром (УДЕЦ) над підвищенням інвестиційної привабливості відновлюваної енергетики та стимулюванням промисловості до енергоефективності в Україні.

Про це розповів голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході інтерв’ю данському агентству, повідомляє Урядовий портал.

Як пояснив Савчук, Данія - одна із провідних країн світу у відновлюваній енергетиці. За даними Eurostat, вже у 2015 році більше 51% електроенергії в Данії вироблялося з «чистих» джерел, і найбільшу частку у цій сфері займає вітроенергетика.

«Співпраця України та Данії взаємовигідна. Данські виробники енергії з відновлюваних джерел можуть оцінити переваги реалізації проектів саме в Україні, адже сьогодні ми маємо один з найвищих в Європі «зелених» тарифів та ще й з прив'язкою до євро. Довгострокові договори на закупівлю «чистої» енергії за «зеленим» тарифом також передбачено», - наголосив він.

Зазначається, що серед основних напрямів спільної роботи Агентства та УДЕЦ аналіз можливостей збільшення виробництва тепла з «чистих» джерел; створення стимулів для впровадження проектів з виробництва енергії з відновлюваних джерел та відходів в Україні;        розробка механізмів підвищення енергоефективності у промисловості; удосконалення Інтерактивної інвестиційної карти UAMAP.

Читайте також: Закон про ЖКП врегулює договірні відносини споживача з монополістом - експерт

Особливо плідною є співпраця Данії та України у розвитку сфери виробництва тепла з відновлюваних джерел. Наразі Агентство та УДЕЦ спільно з данською компанією “Ramboll” та Біоенергетичною асоціацією України розробляє економічну модель встановлення когенераційних установок на біомасі. Завдяки такій моделі інвестори зможуть проаналізувати перспективи реалізації подібних проектів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-