Спікер сподівається на

Спікер сподівається на "друге читання" приватизації до Нового року

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент до Нового року ухвалить законопроект "Про приватизацію державного майна".

Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду просити народних депутатів і профільний комітет, щоб чимшвидше були розглянуті правки і щоб ми чимшвидше змогли розглянути закон про приватизацію у другому читанні і ухвалити його ще до Нового року", - сказав спікер.

Він зазначив, що цей документ базується на передовому європейському досвіді проведення приватизації і передбачає визначення ринкової ціни вартості об'єктів приватизації, залучення Європейського арбітражного суду для вирішення спорів, які можуть виникнути під час приватизації, забезпечує змагальність і конкурентність.

"Але разом із тим цим (проектом) закону заборонено брати участь у приватизації українських підприємств країні-агресору", - наголосив Парубій.

Читайте також: Гройсман у Раді: Ніхто і не збирався продавати стратегічні об'єкти

Як повідомлялося, Верховна Рада 9 листопада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект №7066 "Про приватизацію державного майна", що передбачає удосконалення процедури приватизації. Проектом закону встановлюється нова класифікація об'єктів приватизації, вимоги до покупців, розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-