Більшість українських компаній не готові до приходу інвесторів - Ложкін

Більшість українських компаній не готові до приходу інвесторів - Ложкін

Укрінформ
Український бізнес рідко виявляється підготовленим до приходу інвестора, тому компаніям варто наводити лад у себе всередині ще до того, як на горизонті з'явиться іноземний інвестор.

Таку думку висловив радник Президента України і секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook.

"На жаль, український бізнес - часто навіть порівняно великий - рідко виявляється підготовленим до приходу інвестора. Компанії погано структуровані, працюють без адекватної фінансової звітності, не пристосовані до міжнародних стандартів аудиту", - зазначив він.

Ложкін вказав на те, що з квітня разом з тодішнім міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським активно вивчали інвестиційні проекти. "За цей час ми побачили близько сотні компаній, з них всього три були як слід підготовлені до глибоких переговорів. Інші вважають, що поки інвестор не з'явився на горизонті, наводити в компанії лад необов'язково. Але без цього він навряд чи прийде", - вважає секретар Національної інвестиційної ради.

Ложкін зазначив, що вплив бізнесу на інвестиційний клімат, а інвестиційного клімату - на бізнес, обговорювався у четвер на форумі "Диригенти змін", участь в якому узяли, зокрема, власники й топ-менеджери українських і іноземних компаній.

Читайте також: У Раді будуть думати як заохотити інвестиції Фонду ОПЕК

"Головна і найважливіша зміна, що відбувається в Україні сьогодні, - зміна мислення. Держава і бізнес перестають сприймати одне одного як ворогів. Бізнес - це основа, на якій будується економіка держави, а не поживне середовище для особистого збагачення чиновників. І держава має максимально сприяти розвитку підприємництва", - зазначив Ложкін.

Він підкреслив, що завдання ж бізнесу - "зайняти активнішу позицію". "Необхідно почати домагатися від держави, щоб вона працювала на бізнес. Для цього є асоціації й ради - ефективні лобістські інструменти, за допомогою яких ми можемо дійсно покращувати бізнес-клімат", - заявив Ложкін.

Секретар Національної інвестиційної ради висловив упевненість, що від цього руху бізнесу і держави одне назустріч одному буде отримано позитивний синергетичний ефект, який простимулює зростання економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-