Монетизація субсидій створить конкуренцію на ринку газу для населення - Кістіон

Монетизація субсидій створить конкуренцію на ринку газу для населення - Кістіон

Укрінформ
Рішення про монетизацію субсидій на рівні постачальників житлово-комунальних послуг дозволить створити конкуренцію на ринку газу для населення та залучити нових трейдерів.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, інформує Урядовий портал.

За його словами, головною проблемою відсутності зацікавленості у постачанні газу населенню та ТКЕ було проведення державою розрахунків за пільги і субсидії за порядком, встановленим постановою КМУ від 11.01.2005 №20, з фіксованим переліком учасників та виключно кліринговими розрахунками, або так званими протокольними коштами. При цьому навіть такі «протокольні» кошти могли бути спрямовані постачальниками і операторами газорозподільних мереж виключно на розрахунки за купований природний газ, і навіть податки, що виникали в процесі цих операцій, суб’єкти мали сплачувати живими коштами.

Читайте також: Кабмін монетизував розрахунки за субсидіями - Данилюк

«Такі умови виключали можливість інших постачальників долучатися до поставки газу населенню або теплокомуненерго. Урядовим рішенням щодо монетизації пільг і субсидій не тільки НАК «Нафтогаз України» і постачальники зі спеціальними обов’язками, але і будь-який постачальник і власник ресурсу може включитися в ланцюг постачання газу споживачам, які отримують субсидії. Таким чином, це, мабуть, найвагоміший зроблений на сьогодні крок до повномасштабного ринку природного газу», - прокоментував Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-