Гройсман:

Гройсман: "Ті управлінці" мають відповісти за втрачені для України десять років

Укрінформ
Протягом останнього десятиріччя українська влада чимало втратила, оскільки не використовувала наявних можливостей для розвитку країни.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато чого втрачено. Енергонезалежність втрачена. Тільки щоденно був популізм з екранів телебачення у різних його проявах», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що раніше не було потреби виділяти так багато коштів на фінансування армії,  як доводиться робити це тепер, але при цьому дороги та лікарні не ремонтували, не будували дитсадки, не проводили децентралізацію, не опікувалися проблемою утилізації сміття та будівництва сміттєпереробних заводів.

«Ми зараз у війні, країна багато коштів витрачає на утримання війська та інше. Але ми будуємо дороги, а вони (попередня влада - ред.) цього не робили», - сказав Прем'єр-міністр.

Керівник уряду наголосив, що стан, у якому нині перебуває країна, є наслідком бездіяльності влади протягом останнього десятиріччя.

«Це події втраченого десятиріччя, і вони мають за це відповідати, ті управлінці. Тому у нас немає з вами ніякого іншого шансу, окрім як тільки наводити порядок у країні», - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман наголосив на важливості створення сучасних сміттєпереробних комплексів

Водночас він назвав неприйнятною ситуацію, коли Україна змушена жити за рахунок сторонньої допомоги.

«Дуже неприємно, коли ми маємо власні можливості, ресурси, які можуть слугувати українським громадянам, і не використовуємо. Що, українці не можуть пити нормальну воду і купатися в чистих річках, або не можуть дихати чистим повітрям? Ми - достойні, ми можемо це зробити», - наголосив Гройсман, додавши, що цим мали свого часу займатися всі представники влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-