ЄІБ виділить 120 мільйонів євро на підвищення енергоефективності вишів

ЄІБ виділить 120 мільйонів євро на підвищення енергоефективності вишів

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, що передбачає залучення позики у сумі 120 мільйонів євро для реалізації проекту «Вища освіта України».

За ухвалення відповідного закону 0160 проголосував 231 депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, його ухвалення сприятиме залученню коштів для здійснення заходів з підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов'язаних з освітнім процесом.

Згідно з текстом угоди, підписаної 19 грудня 2016 року у Брюсселі, позичальником ресурсів ЄІБ виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів, а відповідальним виконавцем визначено Міністерство освіти і науки.

Загальний період погашення позики - до 20 років з дати надання відповідного траншу кредиту, в тому числі пільговий період з погашення основної суми боргу до 5 років. Погашення боргу відбуватиметься рівними частками щодо основної суми боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та процентів.

Читайте також: Європарламент квапить Україну з чотирма реформами

Крім того, передбачається залучення ще 10 мільйонів євро гранту від фонду E5P.

З боку української сторони передбачається співфінансування проекту, зокрема податкових та митних платежів, за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів – учасників проекту та з інших джерел, не заборонених законодавством. Наразі проводяться переговори з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) щодо можливої участі в проекті та його співфінансування у сумі до 30 млн євро. Тобто загальна сума коштів на реалізацію проекту становитиме 160 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-