Фонд енергоефективності передусім кредитуватиме об'єднання співвласників - Зубко

Фонд енергоефективності передусім кредитуватиме об'єднання співвласників - Зубко

Укрінформ
Кошти «теплих кредитів» не безмежні, тому підсилення потребує співпраця з ОСББ і ЖБК, а не з індивідуальними власниками.

Про це у прямому ефірі програми «Час можливостей» на 5 каналі заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал. 

«З початку запуску програми «теплих кредитів» гостро постало питання щодо тих, хто дійсно потребує фінансування: індивідуальні власники або ОСББ. Наразі спостерігаємо активні дії ОСББ щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів, комплексного утеплення під’їздів, модернізації будинків. Тож акцент Фонду енергоефективності і «теплих кредитів» треба спрямовувати саме на ОСББ і ЖБК», - зазначив Геннадій Зубко.

Читайте також: ГПУ займеться містами, де зірвали початок опалювального сезону - Зубко

Він наголосив, що наступного року буде збільшено фінансування програм «теплих кредитів» для ОСББ. Водночас Фонд енергоефективності, який працюватиме тільки з багатоповерховим сектором, запустить власні програми на умовах співфінансування і надання технічних рекомендацій.

«Саме робота з ОСББ дає більший ефект. Вирішується питання щодо утеплення всього будинку і подальшої економії для всіх мешканців. Держава отримає у подальшому енергонезалежність саме в напрямку розвитку ОСББ», - пояснив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-