Нафта дешевшає після оновлення максимальних позначок напередодні

Нафта дешевшає після оновлення максимальних позначок напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють незначну негативну динаміку у вівторок в рамках корекції після того, як у понеділок вартість "чорного золота" поновила максимальні позначки з 2015 року на тлі новин з Саудівської Аравії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставками у грудні подешевшала на 0,09% до $57,30. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent впала в ціні на 0,17% до $64,16 за баррель.

Напередодні вартість марки Brent подолала позначку 64 долари за баррель, а ціна на нафту марки WTI перевищила 57 доларів: це сталося вперше з літа 2015 року. Зростання цін на нафту у понеділок ряд експертів пов'язав із затриманням членів королівської сім'ї, міністрів і бізнесменів у Саудівській Аравії. У неділю Вищий комітет з боротьби з корупцією Саудівської Аравії розпорядився затримати близько 40 впливових осіб, до числа яких увійшли члени королівської сім'ї, колишні міністри, військові та підприємці.

"Ми чекаємо, що вартість WTI може перевищити 60 доларів, а Brent, можливо, подолає позначку 70 доларів вже до кінця року", - зазначає аналітик ASR Wealth Advisers Шейн Ченел (Shane Chanel), якого цитує агентство Рейтер.

Читайте також: Нафтогаз через “Райські папери” почав внутрішнє розслідування

Водночас корекцію на ринку обмежують очікування продовження віденської операції Опек+ по скороченню нафтовидобування. Міністерська зустріч країн-учасниць угоди, на якій обговорюватимуться перспективи його подальшого продовження, відбудеться 29 листопада у Відні.

У травні країни ОПЕК домовилися продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на дев'ять місяців до березня, але залишили обсяг скорочення на рівні 1,8 млн барелів на день, погоджено у листопаді минулого року.

У США трейдери тим часом продовжили радіти даним про скорочення обсягу виробництва після того, як компанія BakerHughes повідомила у п'ятницю, що кількість діючих бурових установок в країні впала на 8 до 729.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,07 долара за барель, що на 20 центів нижче від рівня закриття торгів ($64,27).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-