Цьогоріч експорт м'ясної продукції збільшився в 1,5 раза – експерт
Про це поінформував заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов.
За його словами, завдяки широкій географічній диверсифікації, що триває, та закріпленні на нових ринках збуту, після втрати російського, зберігається позитивна тенденція до збільшення обсягів експорту м’яса та субпродуктів.
"Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то 2017 року переважали поставки на ринки країн Європи та Азії", - зауважив Пугачов.
За 9 місяців 2017 року найбільше вітчизняної м’ясної продукції закупили Єгипет (17,1%), Нідерланди (14,3%), Ірак (8,8%), Білорусь (8,4%) та Азербайджан (7,6%).
Постійними крупними імпортерами залишаються також Гонконг, Німеччина, Грузія та Казахстан.
За три квартали 2017 року експорт до названих країн займав близько 74% у загальній вартості проданого за кордон українського м’яса, зазначив Пугачов.