Третій енергоблок ЗАЕС підключили до енергомережі після ремонту

Третій енергоблок ЗАЕС підключили до енергомережі після ремонту

Укрінформ
Енергоблок №3 Запорізької АЕС після 264 діб всеосяжного середнього ремонту, сьогодні, 6 листопада, о 08:16 підключено до енергомережі. Ведеться набір потужності.

Про це повідомляє прес-служба атомної станції. 

"Проведені на енергоблоці роботи повністю відповідають міжнародним стандартам МАГАТЕ, законодавству України в сфері ядерного регулювання, а також загальносвітовому досвіду експлуатації ядерних установок у понадпроектний термін", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Експлуатацію третього енергоблоку ЗАЕС продовжили до 2027 року - Держатом

Зазначається, що третій енергоблок підключений до мережі на підставі ліцензії, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України про продовження терміну експлуатації енергоблока №3 Запорізької АЕС до 5 березня 2027 року.

«Запорізька АЕС була першою у продовженні терміну експлуатації енергоблока з реакторною установкою В-320. І ось, з пуском третього, вже половина енергоблоків Запорізької АЕС працює в понадпроектний термін. Ми перетнули екватор і маємо намір лише нарощувати темпи, використовуючи накопичений досвід, адже продовження дозволить безпечно виробити ще не один десяток мільярдів кіловат-годин електроенергії, забезпечуючи тим самим енергетичну стабільність держави», - зазначив генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.

В даний час на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 5 енергоблоків. Енергоблок №1 знаходиться в плановому ремонті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-