В Укроборонпромі розповіли, як заводи Херсонщини заміщують імпорт з Росії

В Укроборонпромі розповіли, як заводи Херсонщини заміщують імпорт з Росії

Укрінформ
У Херсоні підприємства, що ходять до структури Державного концерну "Укроборонпром", на даний час завантажені замовленнями і працюють стабільно.

Про це поінформував журналістів у Херсоні заступник генерального директора з розвитку Державного концерну "Укроборонпром" Артур Херувімов, який у п'ятницю взяв участь в урочистій церемонії передачі збудованого на Херсонському державному заводі "Паллада" композитного плавучого доку "ERENEOS" кіпрській компанії "Multimarine Shipyards Ltd", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Херсоні знаходяться три підприємства Укроборонпрому - це завод "Паллада", завод "Судмаш" та конструкторське бюро "Ізумруд". На сьогодні завод "Паллада" завантажений (роботою - ред.). "Судмаш" працює, не має заборгованості по зарплаті, абсолютно стабільні платежі в бюджети усіх рівнів, випускає підйомні машини і нарощує виробництво", - розповів Херувімов.

Читайте також: Модернізований Ан-26 зможе брати участь у спільних діях з НАТО

Він також зазначив, що Херсонський державний завод "Паллада" за своїми технічними потужностями здатен виготовляти щороку два з половиною плавучі доки. "Тому це наші амбітні плани, і ми хочемо прийти до того, щоб завод був завантажений на повну потужність", - наголосив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром".

Крім того, він повідомив, що наразі Укроборонпром працює і з низкою інших підприємств Херсона та області за програмою імпортозаміщення комплектуючих для випуску українського озброєння. "Сьогодні багато підприємств Херсонщини залучені до цієї програми. І ми платимо сьогодні передоплату цим компаніям, і з допомогою підприємств Херсонщини позбавляємось від російської залежності", - заявив Херувімов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-