Бельгійська компанія розпочинає днопоглиблення у порту

Бельгійська компанія розпочинає днопоглиблення у порту "Південний"

Укрінформ
Два днопоглиблювальні судна - Breughel та Odin - прибули до порту "Південний", де будуть вести експлуатаційне днопоглиблення внутрішньої акваторії і внутрішнього підхідного каналу порту.

Про це повідомила спеціаліст відділу зовнішніх комунікацій АМПУ Олександра Аксьонова. 

"2 листопада в акваторію морського порту «Южний» для здійснення експлуатаційного днопоглиблення прибуло судно - самовідвізний землесос Breughel - компанії Novadeal LTD (дочірнього підприємства групи компаній DEME Group, Бельгія). Увечері до того ж причалу пришвартувалось судно-плуг Odin", - зазначила Аксьонова.

Очільник адміністрації порту "Південний" Максим Широков констатував, що "контракт з бельгійською компанією Novadeal LTD став третім проектом, спрямованим на збільшення потужності порту та підвищення його інвестиційної привабливості. Роботи за проектом необхідні для підтримки паспортних глибин акваторії порту "Південний" і забезпечення безпеки мореплавства в операційних акваторіях причалів №№ 2-4, 7-9, 16,17, 3Н і 38".

Планується, що роботи з днопоглиблення триватимуть до кінця листопада поточного року.

Читайте також: Корейська компанія зацікавилась будівництвом зернового комплексу в Чорноморську

Як повідомлялося, 20 червня Адміністрація морпортів України уклала з дочірньою компанією бельгійської DEME Group - Novadeal ltd - контракт на експлуатаційне днопоглиблення внутрішньої акваторії і внутрішнього підхідного каналу МТП "Південний".

Бюджет проекту становить 96 мільйонів 28 тисяч гривень. Запланований обсяг днопоглиблення - 411 тисяч 238 кубометрів. Тендер проводився через ProZorro, завядки чому вдалося зекономіти майже 2 мільйони гривень від очікуваної вартості послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-