Суд Москви відмовив Україні у припиненні провадження за позовом

Суд Москви відмовив Україні у припиненні провадження за позовом "Татнафти"

Укрінформ
Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні клопотання України про припинення провадження за позовом "Татнафти" на 144 млн дол.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"У задоволенні клопотання відмовити", - сказала суддя.

У серпні Арбітражний суд Московського округу скасував визначення Арбітражного суду Москви, яким той припинив провадження у справі про приведення у виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу, винесеного 29 липня 2014 року, про стягнення з Міністерства юстиції України 144 млн дол. компенсації в рахунок втрати "Татнафтою" частки в "Укртатнафті".

Раніше визначенням Арбітражного суду міста Москви від 4 липня 2017 року було припинено провадження про визнання і приведення у виконання вказаного рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення з України 144 млн дол.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за газ зменшився на 1,3% - до 27,6 мільярда

Не погодившись з прийнятим судовим актом, "Татнафта" звернулася з касаційною скаргою до Арбітражного суду Московського округу.

Арбітражний суд Московського округу, розглянувши у серпні касаційну скаргу "Татнафти", скасував визначення суду нижчої інстанції і відправив справу на новий розгляд до першої інстанції.

Україна в особі Міністерства юстиції України звернулася із скаргою на постанову суду касаційної інстанції до Верховного суду Росії.

Як повідомлялося, російська "Татнафта" подала до судів Москви і Лондона позов проти України на 144 млн дол. у справі Кременчуцького НПЗ.

Раніше касаційну скаргу України на постанову Арбітражного суду Московського округу щодо спору з російською компанією "Татнафта" на 144 млн дол. відхилив Верховний суд Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-