За операції з рублями із зображенням Криму Нацбанк може забрати валютну ліцензію

За операції з рублями із зображенням Криму Нацбанк може забрати валютну ліцензію

Укрінформ
НБУ заборонив українським фінансовим установам касові і валютно-обмінні операції з банкнотами Росії із зображенням українських територій, окупованих РФ.

За операції з російськими рублями, на яких зображені об'єкти анексованого Росією Криму, Національний банк України має право застосувати до фінансових установ і ВАТ «Укрпошта» заходи, передбачені пунктом 41.6 статті 41 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні». Заходи до порушників поширюються аж до позбавлення валютної ліцензій, про це Нацбанк повідомив у відповіді на запит Крим.Реалії.

«Національний банк України адекватно вчиненому порушенню має право застосувати до банків заходи впливу, передбачені частиною першою статті 73 Закону України «Про банки і банківську діяльність»... У разі виявлення систематичного порушення, Національний банк України має право відкликати надану цим особам генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій», – сказано в документі.

Національний банк України (НБУ) заборонив українським фінансовим установам здійснювати касові і валютно-обмінні операції з банкнотами і монетами Центрального банку Росії із зображенням українських територій, окупованих і анексованих Росією.

Читайте також: РФ випустила нову банкноту - з зображенням Херсонеса

Центробанк Росії 12 жовтня ввів в обіг нову банкноту номіналом 200 рублів із зображенням Пам'ятника затопленим кораблям в окупованому Севастополі і Херсонеса Таврійського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-