Зміни до законодавства можуть дати 100 мільярдів інвестицій - Нацдепозитарій

Зміни до законодавства можуть дати 100 мільярдів інвестицій - Нацдепозитарій

Укрінформ
За умови ухвалення Верховною Радою законопроекту № 6141 українська економіка може отримати інвестиції від іноземних інвесторів, гривневий еквівалент яких складає орієнтовно 100 млрд.

Про це повідомляє прес-служба Національного депозитарію України.

«Українська економіка може отримати інвестиції від іноземних інвесторів, гривневий еквівалент яких складає орієнтовно 100 млрд, якщо найближчим часом Верховна Рада ухвалить Закон № 6141 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій», - йдеться в повідомленні.

У Нацдепозитарії зазначають, що 20 червня 2017 року проект цього закону Комітетом з питань фінансової політики і банківської діяльності був рекомендований до ухвалення в першому читанні. Однак минуло вже чотири місяці, а важливі законодавчі зміни так і не були розглянуті у Верховній Раді.

Законопроект передбачає впровадження концепції номінального утримувача в український правовий простір. Наявність цього інституту - одна з базових умов для забезпечення сприятливого інвестиційного клімату в будь-якій країні.

Читайте також: Портовий оператор “DP World” з ОАЕ зацікавився українським ринком

Глобальні інституціональні інвестори та їхні фінансові посередники, які працюють на українському ринку цінних паперів, стикаються з низкою проблем, й одна з них - відсутність концепції номінального утримувача, а це не дозволяє трастам, публічним пенсійним фондам та іншим установам, юридично визнаним, як господарюючі суб'єкти у своїх країнах, відкривати в Україні окремі рахунки в цінних паперах у банках-кастодіанах. Унаслідок цього вони не в змозі виконувати транзакції й підписувати угоди про купівлю-продаж від свого імені.

«Впровадження інституту номінального утримувача усуне ряд перешкод, що заважають притоку іноземним інвестиціям у нашу економіку. Такі фінансові ресурси зможуть замінити значну частину кредитів від нерезидентів і зупинити зростання зовнішнього боргу України», - зазначив голова Наглядової ради НДУ Ігор Мітюков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-