Космічні агентства України та Канади підписали Меморандум

Космічні агентства України та Канади підписали Меморандум

Укрінформ
Державне космічне агентство України та Канадське космічне агентство підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Церемонія підписання відбулась в Монреалі в рамках роботи канадського–українського круглого столу з питань співробітництва в авіакосмічній сфері, передає "Урядовий портал".

«Підписання цього документа відкриває нові можливості та стане новою сторінкою у співпраці України та Канади. Це добрий знак, що сьогодні наші агентства підписують такі важливі документи... Я буду радий вітати нашу співпрацю і в літакобудуванні. Можливості Україні й Канади можна об’єднати і створити та впровадити конкурентний продукт і виходити на світовий ринок», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте також: Україна пропонує Канаді спільно будувати літаки та освоювати космос

Підписаний документ створює нові перспективи для взаємовигідної співпраці між державами в одній з найтехнологічніших сфер економіки - в галузі освоєння космосу.

Читайте також: Український експорт до Канади розширився на 154 позиції

Нагадаємо: наразі Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132 (двигуни до нього поставляє "Pratt & Whitney Canada"), а також створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-