Ціна нафти Brent перевищила $61

Ціна нафти Brent перевищила $61

Укрінформ
Ціна нафти в середу залишається в районі максимальних позначок за останні два роки на очікуваннях продовження угоди ОПЕК+ через скорочення видобутку, а також на нових даних Американського інституту нафти (API) про зниження тижневих запасів нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,3% - до 61,12 долара за барель. Ціна Brent в ході торгів вівторка уперше з 3 липня 2015 року перевищила позначку в 61 долар за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,44%, до 54,62 долара за барель.

Видобуток нафти ОПЕК знизився на 80.000 барелів за добу до 32,78 мільйона барелів за добу в жовтні, показали розрахунки Рейтер. Таким чином, рівень дотримання групою глобального пакту зріс до 92 відсотків у попередньому місяці проти вересневих 86 відсотків.

Серед інших факторів підтримання котирувань аналітики називають скорочення тижневих запасів нафти в США, яке перевищило прогнози. Вони зменшилися на 5,1 мільйона барелів до 456,8 мільйона за тиждень до 27 жовтня, тоді як аналітики передбачали зниження на 1,8 мільйона баррелів, повідомив Американський інститут нафти (API) у вівторок.

Учора ціна на нафту зросла, оскільки інвестори очікували, що дані по запасах покажуть їх скорочення минулого тижня, а також були оптимістично налаштовані щодо перспективи, що ОПЕК продовжить угоду про скорочення обсягу видобутку нафти.

Наступне засідання ОПЕК, на якому учасники угоди обговорять успіх спільної справи і подальшу політику, заплановане на 30 листопада у Відні.

Основне питання, яке турбує гравців ринку, - це як учасники угоди виходитимуть з неї. Якщо після закінчення терміну дії угоди виробники повернуться до повної потужності нафтовидобутку, і виробництво сировини в США також зростатиме, то ринок в черговий раз зіткнеться з надлишком пропозиції.

Читайте також: Мінфін США обмежив компаніям участь у нафтовидобувних проектах Росії

“Ми можемо швидко... відійти від прогнозованого дефіциту на рівні близько 260.000 баррелів до надлишку в обсязі 1,5 мільйона барелів. Звичайно, ціни (на нафту) полетять вниз", - сказав Метт Стенлі з Freight Investor Services.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,04 долара за барель, що на 10 центів вище, ніж на час закриття торгів ($60,94).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-