Фонд держмайна анонсував лоти

Фонд держмайна анонсував лоти "великої приватизації"

Укрінформ
Фонд держмайна продасть "Укрнафтопродукт", завод "Оріон", 5 обленерго та знову готує до приватизації "Президент-готель".

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Наразі проводиться оцінка, яка визначить початкову вартість", - написав Трубаров.

Він також повідомив, що на фондову біржу буде виставлено 50% акцій ПрАТ "Укрнафтопродукт". 

Крім того, на Українській міжбанківській валютній біржі йдуть торги пакету акцій Тернопільського радіозаводу "Оріон". Вартість 95,5 млн гривень.

Фонд державного майна також передав до уряду проект розпорядження щодо затвердження радників для приватизації контрольних пакетів акцій енергокомпаній - Тернопільобленерго, Запоріжжяобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Миколаївобленерго.

Крім того, Фонд також очікує від Кабінету міністрів постанови про зміну групи для "Президент-готелю", аби розпочати приватизацію  об’єкту.

У липні поточного року Фонд державного майна України вже оголошував аукціон з продажу 100% акцій ПрАТ "Президент-Готель". Тоді початкова ціна продажу пакета акцій складала 323,142 млн грн. Водночас, аукціон з продажу розташованого в центрі Києва "Президент-Готелю" зірвався через відсутність покупців.

Також наприкінці серпня 2017 року Фонд держмайна виставив на продаж блокуючі пакети акцій 8 енергокомпаній. У результаті чого продав структурам, пов'язаним із Рінатом Ахметовим, блокуючі державні пакети акцій п'яти обленерго - Київенерго, Західенерго, Дніпроенерго, Дніпрообленерго, Донецькобленерго.

Читайте також: Глава Фонду держмайна про продаж ОПЗ: Ми знаходимось на фінішній прямій

Після цього ФДМУ розпочав повторну процедуру приватизації 25% акцій Одесаобленерго, Сумиобленерго та Донбасенерго, які залишилися непроданими у період проведення аукціонів з продажу блокуючих пакетів акцій 8 енергокомпаній. Проте про повторний аукціон з продажу цих об'єктів наразі не повідомлялося.

Водночас, минулого тижня в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров заявляв, що наразі підготований до приватизації інший важливий об'єкт - "Центренерго". Раніше у Фонді держмайна також заявляли, що продаж державних 78% акцій ПАТ "Центренерго" навмисно затягується кредиторами компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-