Енергоатом у листопаді проведе публічні обговорення програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС

Енергоатом у листопаді проведе публічні обговорення програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС

Укрінформ
Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” у листопаді проведе публічні обговорення Комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КЗПБ) у містах-супутниках АЕС.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Відповідно до положень Плану екологічних та соціальних заходів (ПЕСЗ) КЗПБ та Плану залучення зацікавлених сторін (ПЗЗС) КЗПБ, з метою підтримання конструктивних тривалих взаємовідносин з особами як всередині країни, так і за її межами, які зазнають або потенційно можуть зазнати впливу від реалізації КЗПБ, та іншими зацікавленими щодо реалізації КЗПБ сторонами, включаючи екологічні та соціальні аспекти, НАЕК «Енергоатом» планує провести публічні обговорення питань реалізації КЗПБ та ПЕСЗ КЗПБ у містах-супутниках діючих АЕС України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з графіком публічні обговорення будуть проведені в м. Енергодар 20 листопада, м. Южноукраїнськ – 21 листопада, м. Вараш – 23 листопада, м. Нетішин – 24 листопада.

У цьому зв’язку в Енергоатомі нагадали, що компанія з 2011 року реалізує Комплексну (зведену) програму підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КЗПБ) з метою неухильного подальшого підвищення ядерної безпеки, забезпечення ефективної та надійної роботи енергетичної галузі, доведення безпеки атомних енергоблоків України до рівня, що відповідає міжнародно визнаним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля.

Читайте також: Енергоатом працюватиме з Toshiba у сфері модернізації АЕС

Крім того, у компанії відзначили, що витрати на виконання КЗПБ здійснюються за рахунок власних коштів Енергоатому, а також коштів, наданих як кредити Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Євроатомом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-