З наступного місяця в Україні запрацює сервіс безконтактної оплати Android Pay

З наступного місяця в Україні запрацює сервіс безконтактної оплати Android Pay

Укрінформ
Компанія Google готується запровадити в Україні сервіс безконтактної оплати Android Pay.

Про підготовку до запуску підтвердили кілька українських банків, передає «Національний промисловий портал».

Як зазначається, Google традиційно зберігає інтригу і не коментує планів аж до фактичного запуску сервісу. За інформацією джерел, старт нового сервісу може відбутися вже 1 листопада. Кілька фінустанов підтвердили інформацію про запланований запуск.

«У листопаді Ощадбанк надасть своїм клієнтам можливість оплати з використанням сервісу Android Pay. Через POS-термінали банку з NFS-технологією можна здійснювати оплату покупок у торговельній мережі вже зараз з використанням "Ощад PAY"», - повідомили в банку виданню Gagadget.

В останні дні на смартфонах українських користувачів з’явився додаток системи безконтактних платежів Android Pay. Іконку Android Pay в списку додатків виявили власники пристроїв Nexus, Google Pixel і OnePlus. У інших пристроїв назва сервісу може відображатися тільки, якщо в меню вибрати програму для безконтактної оплати. У самому додатку вже з’явилася українська мова.

Читайте також: З'явилася можливість запускати додатки Google Play "напряму"

Наразі налаштувати роботу сервісу у користувачів не вийшло. При додаванні карти з’являється повідомлення про помилку, а за посиланням на список підтримуваних банків відкривається розділ підтримки в Росії, де додаток став доступний навесні цього року.

За попередніми даними, офіційний запуск додатку в Україні відбудеться 1 листопада 2017 року. Ця дата вказана в запрошенні Google, яке оприлюднили користувачі у соцмережах.

До слова, Google запустив платформу цифрових гаманців Android Pay в 2015 році. Це система мобільних платежів, яка дозволяє здійснювати покупки за допомогою мобільних пристроїв: смартфонами, планшетами, годинниками на платформі Android.

Читайте також: Google Chrome отримав масштабне оновлення

Оплата відбувається через відповідний додаток з використанням технології NFC (Near Field Communication - технологія дозволяє смартфонам та безконтактним платіжним терміналам обмінюватися даними на відстані 10 см та здійснювати платежі в один дотик).

Android Pay використовує сканер відбитку пальців для ідентифікації особи яка здійснює оплату, на пристроях де це можливо, на інших пристроях без сканеру відбитку пальців – активація відбувається з відповідним кодом доступу.

Сьогодні сервіс доступний в 14 країнах і в 2017 році був запущений в Бельгії, Росії, Канаді, Тайвані та Іспанії. До кінця року він має запрацювати в Бразилії та Південній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-