У ПР ООН заявили про позитивні перспективи розвитку української економіки

У ПР ООН заявили про позитивні перспективи розвитку української економіки

Укрінформ
У разі активного залучення фінансування для реалізації проектів, Україна має значний потенціал і позитивні перспективи подальшого розвитку її економіки.

Про це заявив адміністратор Програми розвитку ООН (ПР ООН)  Акім Стайнер під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

"Стайнер наголосив на значному потенціалі України і позитивних перспективах подальшого розвитку її економіки, а також на важливості більш активного залучення фінансування для реалізації проектів в Україні", - йдеться у повідомленні.

Обговорюючи досягнення Україною Цілей сталого розвитку, сторони приділили увагу темі рекреації зони відчуження Чорнобильської АЕС, необхідності залучення відповідного фінансування і можливостям подальшого використання цієї території.

Читайте також: ПРООН реалізує в Україні проект зі зміцнення бізнес-об'єднань підприємств

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна потребує також постійного залучення ПР ООН як координатора з питань міжнародного співробітництва в Чорнобилі для вирішення потреб місцевих громад, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, для підтримки їхнього сталого розвитку та реабілітації постраждалих  громадян.

За даними ООН, у 2016 р. організації системи ООН мобілізували 212,5 млн дол. США на цілі допомоги Україні, з них 70 млн дол. США були мобілізовані ПР ООН. За обсягами ресурсів і портфелем проектів програмна діяльність ПР ООН в Україні є однією з найбільших в регіоні Європи.

У 2017 р. організації системи ООН мають намір залучити 269,3 млн дол. США на цілі допомоги Україні, з них 80 млн дол. США – в частині Програми розвитку ООН.

Фото: UNDP in Kazakhstan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-