Ціни на газ для держпідприємств змінили, але тариф досі неврегульований - Київенерго

Ціни на газ для держпідприємств змінили, але тариф досі неврегульований - Київенерго

Укрінформ
Кабінет міністрів України прийняв зміни до постанови №187, згідно з якими ціну газу для бюджетних організацій знижено до 6,177 тис. грн за 1 тис. м3 (підвищуючий коефіцієнт 1,25 до ціни газу для населення 4,9 тис. грн за 1 тис. м3).

Ціну газу для виробництва тепла для інших споживачів та для виробництва електроенергії знижено до 7,4 тис. грн за 1 тис. м3 (підвищуючий коефіцієнт 1,5), повідомили Укрінформу в прес-службі Київенерго.

Водночас, у компанії наголосили, що зміни уряд прийняв із вимогою погодження з Мінфіном, крім того, існує офіційна процедура набуття чинності подібними нормативними актами, для чого необхідно більше місяця. Таким чином, тариф лишається неврегульованим, і проблема збитків підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) не вирішена.

"Відповідно до постанови НКРЕКП від 30.06.2017 № 866 щодо порядку проведення відкритих обговорень проектів рішень НКРЕКП, необхідно більше місяця до набрання чинності постанови  щодо затвердження нових тарифів. Ліцензіат проводить відкрите обговорення до 20 календарних днів, але не менше 14 днів, а комісія після схвалення проекту оприлюднює його не пізніше ніж за 20 днів до дати прийняття. Крім того, наразі існують суттєві затримки публікації постанов НКРЕКП в офіційному джерелі – газеті "Урядовий кур’єр". Також, беручи до уваги, що у зв’язку з ротацією рішення комісії будуть легітимними лише до 24.11.2017, встановлення нових тарифів відкладається на невизначений термін", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Київенерго каже, що не може обігріти всіх. Вимагає у держави грошей

ПАТ "Київенерго" наполягало на оперативному врегулюванні питання ціни газу для виробництва тепла для бюджетних організацій. До Кабміну з вимогою якнайшвидше вирішити цю проблему нещодавно звернулась також КМДА. Адже згідно з попередньою редакцією постанови №187, ціна на газ для бюджетних організацій була встановлена на рівні 7,9 тис. грн за 1 тис. м3. Але НКРЕКП включала в тарифи на виробництво тепла для таких споживачів ціну 4,9 тис. грн за 1 тис. м3 і для інших – 7,09 тис.  грн за 1 тис. м3.

Через цю невідповідність цін збитки Київенерго за квітень-жовтень 2017 р. склали 74 млн грн. Наразі по соціальній сфері (дитячі садочки, лікарні тощо) Київенерго щодоби несе збитки в розмірі 1,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-