Укргазвидобування vs Карпатигаз: стокгольмський арбітраж призначив слухання

Укргазвидобування vs Карпатигаз: стокгольмський арбітраж призначив слухання

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" не платитиме згідно з рішення Господарського суду Києва українській філії "Сбєрбанку" за кредитні зобов'язання компанії "Карпатигаз", з якою заключено договір про спільну діяльність, і судитиметься з цією компанією у стокгольмському арбітражі.

Слухання у справі про розірвання договору щодо спільної діяльності призначено на грудень, повідомив в інтерв'ю Укрінформу голова ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

"Звичайно, ми не погоджуємося з цим рішенням і будемо продовжувати боротися і доводити, що "Укргазвидобування" не має відповідати за корупційну схему "Карпатигаз", по якій вони ще і заборгували перед банком", - сказав Прохоренко.

Курівник "Укргазвидобування" підкреслив, що компанія не платитиме за корупційну схему, яку разом з керівництвом "Карпатигаз" створили його попередники і яка діяла упродовж 2010-2013 років. 

"Коли я прийшов у компанію (2015 рік - ред.), я жахнувся. Що це за інвестор, який не тільки не інвестував кошти, а ще й користувався газом "Укргазвидобування", і брав від імені "Укргазвидобування" кредити в банку. Це корупційна складова "паперєдників", яка, на жаль, зараз повертається рикошетом до "Укргазвидобування",- наголосив Прохоренко.

Він зазначив, що ця компанія не виконує взятих на себе зобов'язань, тому цей договір потрібно розривати, а не вдавати якусь діяльність, якої насправді немає.

"Вони нам кажуть, що не мають грошей на виконання зобов'язань, але і договір розривати не збираються. Слухання по даній проблемі призначено на грудень у Стокгольмському арбітражному суді",- резюмував Прохоренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-