Фонд гарантування: рахунки не арештовані, виплати вкладникам йдуть вчасно

Фонд гарантування: рахунки не арештовані, виплати вкладникам йдуть вчасно

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявляють, що рахунки фонду не арештовані та жодних затримок з виплатою коштів вкладникам немає.

Про це йдеться в повідомленні ФГВФО, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Рахунки Фонду гарантування не арештовані. Фонд здійснює свою діяльність у штатному режимі. Жодних затримок з виплатою коштів вкладникам немає", - йдеться в повідомленні.

У Фонді зауважили, що є пряма норма закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (ст.20 п.5) у якій говориться, що: "На майно, у тому числі кошти, Фонду не може бути накладений арешт, а також застосовані способи забезпечення позову".

Раніше з'явилася інформація, що виконавча служба наклала арешт на рахунки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь недержавного пенсійного фонду "ВСІ" за рішенням суду.

Читайте також: Фонд гарантування оприлюднив список нерухомості банків-банкрутів

"Державна виконавча служба Києва постановою від 17 жовтня 2017 року наклала арешт на грошові кошти на рахунках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відкритих у Національному банку України, та всіх інших відкритих рахунках (а також тих, які будуть відкриті після видання постанови) для примусового списання 2,5 млн грн на користь НПФ "ВСІ" згідно з рішенням суду", - йшлося у прес-релізі Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-