Гройсман вимагає розслідувати зриви держзакупівель у регіонах

Гройсман вимагає розслідувати зриви держзакупівель у регіонах

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав органи місцевої влади зібрати матеріали і провести розслідування фактів блокування та зриву тендерів.

Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом та членами Асоціації міст України, повідомляє Урядовий портал

«Я прошу Асоціацію міст підготувати аналітичний матеріал: скільки було проведено тендерів, як вони були зупинені, ким, хто є учасниками, і хто ті, хто блокують процес», - сказав Гройсман.

Проблеми з проведенням тендерів, і зокрема рішення Антимонопольного комітету щодо блокування закупівель, учасники зустрічі назвали серед ключових проблем, з якими стикаються міські голови українських міст.

Читайте також: Сканери для кордону: ДФС заявляє про “розморозку” тендера

Як зазначається, блокування та зриви тендерних процедур в процесі організації державних закупівель через скарги окремих учасників торгів дедалі частішають. Разом з тим у більшості випадків після проведення ретельного дослідження, реальних причин для блокування тендеру не знаходять. Натомість всі закупівельні процедури доводиться відновлювати з початку, що призводить до витрати додаткового, передусім, часового ресурсу. Один з останніх прикладів – зрив та відновлення тендеру на закупівлю сканерних систем для митниці. Оголошені у червні поточного року тендери були заблоковані та скасовані рішенням колегії АМКУ через скаргу одного з учасників. Скаргу було визнано необгрунтованою, втім закупівлі довелося змістити на кінець листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-