Енергоатом працюватиме з Toshiba у сфері модернізації АЕС

Енергоатом працюватиме з Toshiba у сфері модернізації АЕС

Укрінформ
ДП НАЕК "Енергоатом" і Toshiba підписали Меморандум про взаєморозуміння та розвиток співробітництва з модернізації українських АЕС.

Про це інформує прес-служба Енергоатому.

"Енергоатом і японська Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation підписали Меморандум про взаєморозуміння в ядерно-енергетичній галузі з метою розвитку співробітництва з питань модернізації турбогенераторного обладнання атомних електростанцій України. Двосторонній Меморандум було підписано президентом Енергоатома Юрієм Недашковським та віце-президентом Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation Горо Янасе", - йдеться у повідомленні. 

Документ охоплює співробітництво між двома компаніями в питаннях підвищення потужності, ефективності та безпеки енергоблоків АЕС шляхом модернізації обладнання турбінного острову.

«Енергоатом вітає початок співпраці з провідною світовою ядерно-енергетичною корпорацією – Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation. Ми переконані, що наша спільна робота не тільки сприятиме підвищенню потужності турбогенераторів АЕС України, але й надасть додатковий імпульс для розвитку вітчизняних технологій для атомних електростанцій», – відзначив у ході церемонії підписання меморандуму Юрій Недашковський.

З метою організації виконання меморандуму під час зустрічі була досягнута домовленість про формування керівного комітету, до складу якого увійдуть два співголови (по одному представнику від кожної сторони) і члени комітету. Члени керівного комітету координуватимуть всі питання співпраці в рамках цього меморандуму, а також розроблятимуть на підставі цієї співпраці відповідні комерційні угоди (або ряд угод) наприклад, угоду про постачання обладнання.

Читайте також: Енергоатом з'ясовує причини "гарячого зупинення" блоку №2 ХАЕС

Довідка. У меморандумі зазначено, що Україна і Японія є країнами-членами Міжнародного агентства з атомної енергії (MAГАТЕ) i учасниками Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, які сумлінно дотримуються своїх зобов’язань щодо нерозповсюдження ядерної зброї. Партнери вважають, що їхня співпраця в сфері мирного використання ядерної енергії сприятиме стабільному соціально-економічному розвитку України і Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-