В Асоціації захисту банків прокоментували вимоги НБУ з докапіталізації фінустанов

В Асоціації захисту банків прокоментували вимоги НБУ з докапіталізації фінустанов

Укрінформ
В Асоціації захисту банків (АЗБ) вважають, що вимоги Національного банку щодо збільшення розміру статутного капіталу банків негативно впливають на ринок.

Про це заявила глава Асоціації захисту банків Катерина Назимко, повідомляється на сайті асоціації

«Через постійне посилення зарегульованості банківської системи, власники банків просто бояться інвестувати в сектор. Крім того, інвестори ще не до кінця відійшли від масового виведення банків з ринку. Тому скасування докапіталізації фінустанов є, як ніколи, своєчасною і стабілізуючою ініціативою», - вважає Назимко.

Читайте також: Профільний комітет Ради: НБУ перегляне графік капіталізації малих і середніх банків

Раніше на сайті Верховної Ради було опубліковано законопроект № 7231, яким вносяться поправки в закон про розмір статутних капіталів банків. У липні 2014 року рішенням парламенту були істотно збільшені вимоги до мінімального розміру статутного капіталу нових банків - зі 120 до 500 мільйонів гривень. Існуючі банки мали розширити свій капітал до півмільярда гривень за 10 років. Пізніше цей період був для них скорочений. Діючі фінустанови зобов'язали до 11 січня 2018 року посилити свої капітали мінімум 400 мільйонів грн, через рік - до 450 мільйонів грн. На думку профільного комітету Верховної Ради, вимоги з подальшого нарощування капіталу діючими банками вже не виконують роль компенсатора ризиків. А тому законодавці пропонують скасувати цю норму закону і зафіксувати розмір статутного капіталу банків на рівні 200 мільйонів гривень (актуальний на даний час).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-