Данилюк каже, що місцеві бюджети вже накопичили 135 мільярдів

Данилюк каже, що місцеві бюджети вже накопичили 135 мільярдів

Укрінформ
У Мінфіні вважають, що необхідно провести реформу децентралізації таким чином, щоб кожна українська громада отримала достатньо фінансових ресурсів, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях.

Про це сказав міністр фінансів Олександр Данилюк під час участі у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка, повідомляє Урядовий портал.

"Наша мета - провести реформу децентралізації таким чином, щоб кожна українська громада отримала достатньо фінансових ресурсів, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях”, - сказав Данилюк.

У Мінфіні вважають, що серед важливих результатів першого етапу реформи бюджетної децентралізації - зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів. Зокрема, місцеві органи влади отримали додатковий ресурс - як на виконання делегованих їм повноважень, так і на самоврядні функції.

Як зазначив  Данилюк, до загального фонду місцевих бюджетів за січень-вересень 2017 року надійшло майже 135 млрд грн, або майже 80% до річного обсягу надходжень, затвердженого місцевими радами. Приріст надходжень до загального фонду за такий же період 2016 року становить 30%, або 31,1 млрд грн.

Міністр фінансів також акцентував увагу голів облдержадміністрацій на необхідності вирішення питання нерівномірності нарощення дохідної частини місцевих бюджетів. У регіонах існують суттєві розбіжності за рівнем соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури, масштабом проведених реформ та спроможністю на місцях.

Читайте також: Децентралізація: Порошенко заявляє про зростання доходів бюджетів у 2,5 раза

"Все більше регіонів демонструють готовність до реформаторських змін. Але ця готовність різна. Наша принципова позиція: місцевим органам влади необхідно нести відповідальність за належне фінансування розташованих на їх територіях бюджетних установ та закладів. При цьому має бути рівномірний розподіл фінансового ресурсу по всіх регіонах України. Ми спільно маємо виробити найкращу модель, яка відповідала б виключно потребам українських місцевих громад та кожного українця", - зауважив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-