Сканери для кордону: ДФС заявляє про “розморозку” тендера

Сканери для кордону: ДФС заявляє про “розморозку” тендера

Укрінформ
У Державній фіскальній службі заявляють про розблокування тендеру щодо закупівлі скануючих систем.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Тендерна процедура на закупівлю двох скануючих систем стаціонарного типу на суму 169,44 млн грн розблокована", - йдеться в повідомленні. 

У Державній фіскальній службі зазначають, що після того, як вчора 23 жовтня ДФС публічно заявила про чергове блокування тендеру постійно діючою адміністративною колегією Антимонопольного комітету з розгляду скарг, комітет вирішив опублікувати рішення. Колегія АМКУ відхилила скаргу компанії Arempa International Ltd FZC, подану 18 жовтня. Вона не відповідала вимогам законодавства та не містила обгрунтувань наявності порушення прав скаржника.

У ДФС зазначають, що рішення колегії АМКУ було прийнято ще 20 жовтня, а оприлюднено 23 жовтня  після 17 години. Таким чином, ДФС може розпочати тендерні процедури. Наразі опрацьовуються конкурсні пропозиції учасників - ТОВ "МКТ-Комюнікейшн" (SmithsHeimannGmbH), "Ватек" (представник Rapiscan), Nuctech Company Limited (китайський виробник). Три компанії проходять процедуру прекваліфікації, тобто перевіряються їх документи на відповідність конкурсним вимогам. 24 жовтня спливає кінцевий строк подання тендерних пропозицій. На 28 листопада запланований початок аукціону.

Читайте також: У ДФС сказали, хто блокує закупівлю сканерів для митниць

Як повідомлялося, для проведення закупівель сканерів ДФС було оголошено два тендери. 22 червня розпочато процедуру закупівлі двох скануючих систем. 4 липня - оголошено про початок процедури на придбання чотирьох систем вартістю майже 339 млн грн. По другому - з восьми учасників до тендеру допущено двох - "Ватек" і "МКТ-Комюнікейшн". Після скарги Arempa International Ltd FZC колегія АМКУ скасувала тендер. ДФС звернулася до суду через неправомірні дії комітету. Слід зазначити, що суд прийняв рішення про початок судового розгляду позову ДФС 28 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-