Депозитні ставки у валюті досягли історичного мінімуму – НБУ

Депозитні ставки у валюті досягли історичного мінімуму – НБУ

Укрінформ
Ставки за депозитами в іноземній валюті перебувають на історичному мінімумі, за гривневими - на найнижчому рівні за останні 6 років, що має призвести до здешевлення кредитів.

Про це розповів заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum 19 жовтня 2017 року, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Процентні ставки за депозитами в інвалюті перебувають на історичному мінімумі, за гривневими - на найнижчому рівні за останні 6 років. Це призведе і до здешевлення кредитів - за рік-півтора історичні мінімуми й за кредитними ставками буде оновлено", - йдеться в повідомленні.

Сологуб також відзначив, що у 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, і на сьогодні це сегмент з найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення. Сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП перебуває на історично низькому рівні. Минулого року почало зростати нове кредитування й у іпотечному сегменті.

Читайте також: Аналітики прогнозують ослаблення гривні

Наразі переважна більшість банків, які надають іпотеку, виважено ставляться до ризиків і контролю за позичальниками. Натомість відновлення корпоративного кредитування відбуватиметься повільно. Основний потенціал нового кредитування - в сегменті середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-