У ДФС сказали, хто блокує закупівлю сканерів для митниць

У ДФС сказали, хто блокує закупівлю сканерів для митниць

Укрінформ
У Державній фіскальній службі заявляють, що Антимонопольний комітет України продовжує блокування процедур закупівлі ДФС сканувальних систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів та контейнерів.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба ДФС.

"Антимонопольний комітет України продовжує блокування процедур закупівлі Державною фіскальною службою України сканувальних систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів та контейнерів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ДФС, 21 вересня фіскальна служба повторно розпочала процедуру відкритих торгів на закупівлю двох сканерів. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій було заплановано на 23 жовтня. Очікувана вартість закупівлі - 169, 44 млн грн (джерелом фінансування є кошти загального фонду державного бюджету України).

У ДФС додали, що 18 жовтня 2017 року компанія Arempa International Ltd FZC подала чергову скаргу до постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель щодо усунення дискримінаційних норм, які містяться в тендерній документації. У фіскальній службі наголосили, що Arempa International Ltd FZC є постійним скаржником на дії ДФС. "Компанія жодного разу не була допущена до участі у торгах з причин невідповідності кваліфікаційним вимогам. Однак лише на підставі скарг цієї фірми всі тендери наразі заблоковані", - йдеться у повідомленні.

"Шалений спротив, спрямований проти появи на митницях сучасних сканерів, я не можу назвати інакше, ніж диверсією проти України. Комплексний підхід з удосконалення контролю та обладнання пунктів пропуску стаціонарними сканувальними системами дозволить поставити хрест на більшості контрабандних схем та знизити обсяг контрабанди в рази. У цьому напрямку нас підтримують усі міжнародні партнери. Уряд виділив під закупівлю обладнання значні кошти. До участі в тендері були запрошені провідні світові виробники. Сподіваюсь, що нам вдасться прорвати цю блокаду", - зазначив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

Читайте також: Фіскальна служба адаптує світові практики до українських потреб

Як повідомлялося, для проведення закупівель сканерів ДФС було оголошено два тендери. 22 червня розпочато процедуру закупівлі двох скануючих систем очікуваною вартістю понад 169 млн грн. На участь у торгах було подано шість тендерних пропозицій: ТОВ "Ватек" (представник Rapiscan), ТОВ "МКТ-Комюнікейшн" (SmithsHeimannGmbH), американський виробник Leidos Inc (не має представництва в Україні), компания из ОАЕ Arempa International Ltd FZC (представник Rapiscan), ТОВ "Фолгат" (SmithsHeimannGmbH) и ТОВ "Медінжиніринг" (бренд Astrophysics).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-