Аналітики прогнозують ослаблення гривні

Аналітики прогнозують ослаблення гривні

Укрінформ
Цього тижня варто очікувати деякого ослаблення гривні щодо долара, що може бути обумовлено можливою корекцією долара по всьому спектру ринку.

Про це йдеться в коментарі форекс-компанії Альпарі, який передано Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо деякого ослаблення гривні щодо долара, що може бути обумовлено можливою корекцією долара по всьому спектру ринку. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть опинитися в діапазоні 26,5-26,6 грн, а готівковий долар у банках через тиждень цілком може котируватися близько 26,6/26,8 грн", - йдеться в повідомленні.

На минулому тижні гривня щодо долара США торгувалася різноспрямовано на різних сегментах валютного ринку. Так, за підсумками минулого тижня офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,54 грн до 26,50 грн, або на 0,1%. Средньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, навпаки зріс з 26,46 грн до 26,55 грн, або на 0,3%. Водночас середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,75/26,82 до 26,65/26,70.

Читайте також: Аналітики заявляють про зміцнення гривні на “всіх фронтах”

Таким чином, покупка знизилася на 0,3%, а продаж - на 0,4%. Тоді як спред між середнім продажем і середньою покупкою звузився з 0,4% до 0,3%, що свідчить про стабілізацію ринку готівкової валюти порівняно з тим же міжбанківським сегментом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-