26 жовтня на біржі ПФТС вперше пройде аукціон за технологією зниження ціни

26 жовтня на біржі ПФТС вперше пройде аукціон за технологією зниження ціни

Укрінформ
26 жовтня 2017 року ПАТ «Фондова біржа ПФТС» вперше проведе на своєму майданчику аукціон за технологією зниження ціни.

Про це повідомляється на сайті біржі.

На аукціон виставлено пакети цінних паперів. Зокрема, торгуватиметься пакет акцій ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» (192,7 млн акцій) з початковою вартістю 350 тис грн. Також, на торги буде виставлено пакет акцій ПАТ «Фінансова компанія «Сучасні кредитні технології» (у кількості 9,725 млн), з початковою вартістю 550 тис грн.

Крім того, на торги буде виставлено 18558 облігацій ПАТ Компанія «Ельба» з початковою вартістю 900 тис. грн.

Читайте також: ФГВФО: Заставні активи НБУ продаватимуться через ProZorro за «голландською моделлю»

Нагадаємо, особливість проведення аукціону за технологією зниження ціни (так званого "голандського аукціону") полягає в наступному:

- зниження ціни проводиться до тих пір, поки хоча б один учасник Аукціону погодиться придбати пакет цінних паперів за ціною поточного торгового інтервалу, або за відсутності претендента на перемогу ціна цінного паперу в ході Аукціону стане рівною граничній ціні, встановленій організатором Аукціону (продавцем);

- якщо хоча б один учасник Аукціону погодиться придбати пакет цінних паперів за ціною поточного торгового інтервалу, такий учасник стає претендентом на перемогу в Аукціоні за встановленою ціною. Після цього інші учасники Аукціону можуть подавати заявки на купівлю пакету цінних паперів за ціною, підвищеною на крок Аукціону. У випадку подання таких заявок, далі торги проводяться за технологією підвищення ціни (аукціон на підвищення ціни) з урахуванням кроку Аукціону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-