Нафта дорожчає в рамках корекції після зниження напередодні

Нафта дорожчає в рамках корекції після зниження напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у п'ятницю в рамках корекції після зниження під час торгів у четвер, викликаного геополітичними ризиками через конфлікт в Іраку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставками у листопаді зросли у ціні на 0,35% до $51,47 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,24% до $57,37 за барель. Під час торгів у четверг вартість нафти опустилася приблизно на 1,2-1,5%.

Вчора нафта впала в ціні, оскільки дані про більше, ніж очікувалося, збільшення запасів нафтопродуктів негативно вплинуло на настрої інвесторів.

Ціни на нафту впали через те, що повідомлення про те, що ОПЕК має намір продовжити угоду про скорочення запасів нафти, не змогли компенсувати занепокоєння інвесторів через зростаючі запаси нафти і дизельного палива.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 24,98 - 28,49 гривні

Щотижневий звіт Управління за енергетичною інформацією показав у середу, що запаси бензину у США зросли четвертий тиждень поспіль, а запаси дистилятів, включаючи дизельне паливо і мазут, зросли вперше з серпня. Збільшення запасів нафтопродуктів на зразок бензину відбувається всупереч традиційному для осені скороченню обсягів нафтопереробної активності, пов'язаному з технічним обслуговуванням

Проте настрої на ринку поліпшилися, коли ОПЕК натякнула, що може продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти, термін якого закінчується в березні.

Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо заявив, що слова президента РФ про те, що угода може бути продовжена до кінця 2018 р., слід сприймати «серйозно».

У травні ОПЕК і виробники нафти, які не входять до неї, домовилися продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на 1,8 млн барелів на день на дев'ять місяців до березня наступного року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 57,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 57,27 долара за барель, що на 4 центи вище від рівня закриття торгів ($57,23).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-