Держмолодьжитло: Забезпечити житлом допоможуть державні житлові програми

Держмолодьжитло: Забезпечити житлом допоможуть державні житлові програми

Укрінформ
Іпотечне кредитування не вирішить житлового питання пересічних українців. Вкрай актуальними є розвиток житлових програм, які реалізуються за участю держави і місцевого самоврядування. 

Про це сказав голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний під час наради, присвяченої пошуку шляхів комплексного вирішення соціальних проблем військовослужбовців, малозабезпечених, дітей-сиріт та інших осіб, які мають право на особливу допомогу з боку держави.

Комнатний зазначив, що впроваджуючи Стратегію розвитку Держмолодьжитла як інструменту реалізації державної житлової політики, на розгляд уряду внесено низку проектів постанов, які спрощують доступ громадян до державної підтримки в забезпеченні житлом.

«Результати цієї роботи вже є. Після ухвалення Кабінетом міністрів постанови від 20 вересня №708 нову актуальність отримала програма «Доступне житло». В її межах учасники АТО і внутрішні переселенці отримали право на державну підтримку у придбанні власного житла в розмірі 50% від його вартості. Спрощено доступ людей до програми: усунуто радянський рудимент – бюрократичну вимогу перебування на квартирному обліку», — наголосив він.

Завдяки перерозподілу коштів у 2017 році на цю програму виділено з Державного бюджету 30 млн грн, що дасть змогу забезпечити квартирами 60-70 осіб по всій країні.

«Зроблено перший крок до відновлення роботи зазначеної програми. Надалі важливо передбачити повноцінне фінансування на 2018 рік. Бюджетний запит на наступний рік за цією програмою – 1 млрд грн», — зазначив голова правління Держмолодьжитла.

Читайте також: Укрзалізниця планує поліпшити житлові умови та підвищити зарплату своїм працівникам

Спільно з Мінрегіоном розроблено проект постанови уряду про модернізацію порядку надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям на придбання житла. Запропоновані зміни спрощують доступ молодих українців і до цієї програми.

Учасників наради ознайомили з проектами розроблених Держмолодьжитлом концепцій держпрограм забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей, а також дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Учасники наради домовилися створити спільні з Міноборони, Мінсоцполітики та іншими центральними органами виконавчої влади робочі групи для узгодження позицій щодо цих проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-