Східний комітет німецької економіки прогнозує 20% зростання товарообігу з Україною

Східний комітет німецької економіки прогнозує 20% зростання товарообігу з Україною

Укрінформ
Східний комітет німецької економіки прогнозує 20-процентне зростання товарообігу з Україною за підсумками 2017 року.

Про це кореспондентові Укрінформу в інтерв'ю заявив виконавчий директор цієї структури Міхаель Хармс.

«Можна спрогнозувати плюс 20%, щоб залишатися на консервативних позиціях», - сказав Хармс.

Він висловив задоволення значним зростанням німецького експорту в Україну, що, за словами чиновника, є показником того, що українська економіка перейшла в стадію зростання, підприємства інвестують, модернізуються. Про це свідчить і зростаючий інтерес німецьких підприємств в співпраці з Україною. Хармс також вказав на зростання українського експорту і висловив надію, що на двосторонні торговельно-економічні відносини ще більший ефект зробить функціонування зони вільної торгівлі.

За перші 5 місяців цього року товарообіг між країнами виріс на 21,9% і досяг 2,635 млрд євро: імпорт з України збільшився на 10,5%, склавши 818,4 млн євро, німецький експорт в Україну підскочив на цілих 27,8% - до рівня 1,816 млрд євро.

В той же час виконавчий директор Комітету нарікає на те, що українські підприємці іноді не занадто активні в освоєнні нових форм співпраці. Як приклад він навів невисокий інтерес до запропонованої і презентованої Східним комітетом в Києві 12 жовтня «Купівельної ініціативи», покликаній допомогти українським підприємствам знайти своє місце в західноєвропейському виробничо-збутовому ланцюжку, понизити труднощі в спілкуванні з німецькими партнерами. «Я чекав трішки більшого. Поки не можу сказати, що з українського боку до цієї ініціативи спостерігається великий інтерес. Дуже шкода, оскільки якраз на тлі Зони вільної торгівлі це дуже корисна ініціатива», - сказав Хармс.

Читайте також: Мінекономіки анонсувало обговорення українсько-азербайджанської співпраці

Також він шкодує за тим, що українська сторона відклала до наступного року проведення третього українсько-німецького інвестфоруму, мотивувавши це відсутністю нового уряду у ФРН. Керівництво Східного комітету німецької економіки вважає, що «важливішим завданням для українського уряду є говорити з бізнесом, оскільки політики... не приведуть жодного цента інвестицій, це можуть зробити тільки приватні компанії». Німецька сторона готова до спілкування у будь-який момент, завірив Хармс.

Східний комітет німецької економіки було створено в 1952 році і сьогодні він зв'язує ключових гравців німецького бізнесу і держструктур ФРН з партнерами в 21 країні Східної і Південної Європи, Центральної Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-