Ощадбанк викупив банкоматну мережу НБУ

Ощадбанк викупив банкоматну мережу НБУ

Укрінформ
Ощадбанк у жовтні став власником банкоматної мережі Національного банку.

Про це FinClub повідомили у Національному банку.

"З жовтня 2017 року право власності на банкомати передані в АТ "Ощадбанк" відповідно до умов договору, укладеного між Національним банком України та Ощадбанком", - повідомили у прес-службі НБУ.

Зазначається, що продаж банкоматів проведений "за ринковою вартістю, визначеною незалежним оцінювачем", стверджують у НБУ, але ціну угоди не називають. Відомо, що на аукціон 7 серпня виставлялося 57 банкоматів за 2,326 млн грн (в середньому 40,814 тис. грн за банкомат). Йдеться про 23 банкомати у Києві і 34 банкомати у регіонах.

Покупця на свої банкомати НБУ шукав двічі.

"НБУ в серпні 2017 року на повторному аукціоні здійснив продаж власних банкоматів, розташованих у Києві та регіонах України. Продаж здійснений відповідно до Порядку відчуження об'єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.06.2007 № 803, з метою виведення непрофільних активів та скорочення витрат на їх обслуговування", - зазначили у НБУ.

Організатором аукціону виступила товарна біржа "Універсальна товарно-сировинна біржа". Перший аукціон 27 лютого не відбувся, оскільки не було жодної заявки, переможцем повторного аукціону став Ощадбанк.

Читайте також: Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі

Для Ощадбанку ця угода є логічною, оскільки він є зарплатним банком для НБУ.

"Зарплатний проект Національного банку обслуговує Ощадбанк з 2015 року, за винятком незначної кількості особистих (зарплатних) рахунків працівників НБУ, що обслуговуються іншими банками України", - повідомили FinClub у НБУ.

Нагадаємо, у процесі реорганізації НБУ закриває свої територіальні управління.

У Ощадбанку на 1 липня 2017 року було 2720 банкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-