Схеми розкрадання з ПриватБанку: ГПУ підозрює  Укртатнафту

Схеми розкрадання з ПриватБанку: ГПУ підозрює Укртатнафту

Укрінформ
Генеральна прокуратура України підозрює ПАТ "Укртатнафта" в розкраданні в особливо великих розмірах коштів ПАТ КБ "ПриватБанк" в 2008-2016 роках.

Це випливає з ухвали Печерського районного суду міста Києва від 13 жовтня, що оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як випливає з ухвали, прокуратурою здійснюється досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією та участі у ній з метою заволодіння упродовж 2008 - 2016 років грошовими коштами ПАТ "КБ "ПриватБанк" в особливо великих розмірах колишніми посадовими особами ПАТ "КБ "ПриватБанк", залучивши власників та керівників низки суб'єктів господарювання, а також представників та кінцевих бенефіціарів низки іноземних компаній, що є пов'язаними з банком особами.

Зазначається, що "ПриватБанк" уклав 36 кредитних договорів з 36 юридичними особами та надав за ними кредити у формі поновленої кредитної лінії загальною сумою 126,9 млрд гривень строком від 8 до 10 років за ставкою 10,5 відсотків річних. Протягом одного-двох днів від дати отримання кредитних коштів всі позичальники перерахували їх в загальній сумі 126,9 млрд гривень на погашення кредитів 193 юридичних осіб, які були надані в попередні роки.

Читайте також: Прострочений рефінанс: ПриватБанк не повернув 12 мільярдів

Крім того, договори поруки, які стали підставою перерахування отриманих кредитних коштів на погашення раніше наданих кредитів 193 юридичним особам, були підписані ПАТ КБ "ПриватБанк" з 36 позичальниками в день підписання з ними кредитних договорів, або наступного дня, а в двох випадках договори поруки були підписані за день-два до дати підписання кредитних договорів.

У ході досудового розслідування встановлено ряд юридичних осіб, яки брали участь у зазначених операціях, серед яких ПАТ "Укртатнафта".

Згідно з відкритими даними, основними власниками "Укртатнафти" є Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський та кіпрська компанія "Triantal Investments Ltd", яка в 2011 році стала власником 24,99% "ПриватБанку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-