ДРС погодила 15% індексацію тарифів на вантажні перевезення залізницею - Кравцов

ДРС погодила 15% індексацію тарифів на вантажні перевезення залізницею - Кравцов

Укрінформ
Державна регуляторна служба узгодила індексацію тарифів на вантажні залізничні перевезення на 15%

Про це повідомив у Twitter в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Є погодження Державної регуляторної служби! 15% індексації вантажних тарифів - результат компромісу і відкритого діалогу з бізнесом", - написав Кравцов.

Нагадаємо, індексація тарифів на вантажні залізничні перевезення, передбачена в консолідованому фінансовому плані ПАТ «Укрзалізниця» на 2017 рік.

«У стратегії ми закладали індексацію тарифів на рівні росту індексу цін виробників, і при цьому фактично лише 28% потреб Укрзалізниці будуть покриватися за рахунок зміни тарифу. У нас немає жодної можливості за рахунок лише індексації тарифів відремонтувати та оновити рухомий склад повністю, бо він доведений до крайності. Доходів від індексації в 2017-2021 роках стане покрити лише 28% інвестицій. Решта - це буде наша внутрішня ефективність або це буде залучення ресурсів, якщо ринкова кон'юнктура дозволятиме беззбитково одержувати кредити в національній валюті», - наголосив директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев під час наради з учасниками транспортного ринку в Федерації роботодавців України. 

Читайте також: Укрзалізниця запровадила автоматизовану систему управління вагонами

Кабінет Міністрів України затвердив консолідований фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2017 рік з показником чистого прибутку в обсязі 62,9 мільйона гривень, що передбачає підвищення тарифів на вантажні перевезення на 22,5% з жовтня.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президія Ради Федерації роботодавців України сформулювала узгоджену позицію бізнесу щодо підвищення тарифів на перевезення вантажів залізницею. Тарифи пропонується підвищувати у два етапи по 4,5% - з 1 квітня та 1 жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-