Нафта дорожчає на тлі ситуації в Іраку і даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на тлі ситуації в Іраку і даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в середу зростають, напруженість навколо ситуації в Іраку продовжує сприяти здорожчанню нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,60% - до 58,23 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,35% - до 52,06 долара за барель.

Усі нафтові родовища провінції Кіркук знаходяться під контролем іракського уряду, про що повідомив прес-секретар міністерства нафти Іраку Асем Джихад. Пізніше міністр нафти Іраку Джаббар аль-Луайбі заявив, що міністерство нафти Іраку планує збільшити видобуток нафти на родовищах у Кіркуці до одного мільйона барелів за день.

У зв'язку з військовою операцією в регіоні видобуток нафти було призупинено. Конфлікт Багдада і курдської автономії навколо приналежності провінції Кіркук загострився після проведення курдами без згоди іракської влади референдуму про незалежність 25 вересня.

Читайте також: Середня ціна бензину А-95 на Київщині за добу підскочила на 30 копійок

Підтримує зростання нафтових цін і статистика API щодо запасів нафти за тиждень. За даними API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 13 жовтня, знизилися на 7,13 мільйона барелів, до 455 мільйонів барелів. Запаси бензину при цьому зросли на 1,941 мільйона барелів, дистилятів - на 1,644 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі у Кушингу (Cushing) зменшилися на 151 тисячу барелів.

Пізніше в середу буде оприлюднено щотижневий огляд управління енергетичної інформації міненерго США. Аналітики чекають, що запаси знизилися на 4,242 мільйона барелів, або на 0,92% - до 457,958 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 58,17 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,12 долара за барель, що на 24 центи вище за рівень закриття торгів ($57,88).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-